Varna

Akik a nyaralás alatt is a pezsgésre vágynak, azoknak Varnát ajánljuk.

 

Európa egyik legrégebbi városa tele van történelmi látnivalókkal. Csodaszép katedrálisa, ókori romjai, és nem mellesleg 20 kilométer hosszú tengerpartja teszi vonzóvá. Várna Sunny Beach-tól 100 km-re északra található. Fontos turisztikai célpont, kereskedelmi és kulturális központ. A magyarok számára Hunyadi János vesztes csatája révén ismeretes hely. Legismertebb nyaralóövezetei az Aranyhomok.

Az Oszmán Birodalom fennállása során Várna elsősorban a krími háború idején értékelődött fel. Az oroszok 1773-ban és 1828-ban is megostromolták. Várna 1878-ban került a bolgárok kezére. Leglátványosabb műemléke az ortodox katedrális, aminek az alapja a 15. században épült, s a 17. században bővítették tovább. A Dzsarnavara parkban még áll egy ókori bazilika romja is. Várna legfontosabb körútját I. Ulászlóról, második legnagyobb körútját Hunyadi Jánosról nevezték el.

A Várnába látogatóknak érdemes megnézni a delfináriumot is.

 

varna-1

 

varna-2

Foglalás

araink-2016

Bővebben az apartmanról

Apartmanok Sunny Beachen

Az apartman a Cacao Beachtől mindössze 300 méterre, Napospart üdülőtelepülésén fekvő Elit 4 Apartments szálláshely légkondicionált szállásegységekkel és egy ingyenesen használható, szezonális, szabadtéri medencével is várja vendégeit.
 

Mit érdemes megnézni?

Látnivalók a közelben

Bulgária és Sunny Beach rengeteg látnivalóval várja Önt!
 

Hasznos információk

Mivel érdemes utazni?

Bulgáriát autóval és repülővel is egyaránt kényelmesen elérheti.
 

Kérdése van?

Elérhetőségeink

Ha kérdései lennének forduljon hozzánk elérhetőségeinken!